Başkan Pekel'den, gazete haberine yalanlama.

Başkan Pekel

Belediye Başkanı Sedat Pekel, düzenlediği basın toplantısında, İlkhaber Gazetesi'nde yer alan bir haberin gerçek dışı olduğunu belirtti.







Belediye Başkanı Sedat Pekel, düzenlediği basın toplantısında, İlkhaber Gazetesi'nde yer alan bir haberin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Söz konusu haberde yer alan, S.Ö. isimli kişinin, belediyeye, 3 bin liraya dek yükselen su borcunu ödemediği için cezaevine girmek üzereyken, Milletvekili M. Cemal Öztaylan'ın girişimleriyle hapis cezasından kurtulduğu şeklindeki iddiaların kendi yönetimleriyle en küçük bir ilgisinin bulunmadığına dikkati çeken Pekel, şunları söyledi:

Söz konusu olay, 2008 yılında, Recep Eraydın'ın Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşmiş. Bu kişi hakkında, AKP'li Eraydın döneminde, kaçak su kullanmak, mühürlendikten sonra mührü sökerek, su kullanımını sürdürmek suçlarından suç duyurusunda bulunulmuş ve 1 yıllık hapis cezası, 10 aya indirilmiş ve sonra da ertelenmiştir.
Konunun, bizimle yakından-uzaktan hiçbir ilgisi bulunmamasına karşın söz konusu gazete, sanki bizim yönetimimiz sorumluymuş gibi haber yazmıştır.
Belediye yönetimi olarak bizim hiçbir zaman, vatandaşlarımızın, belediyeye olan mal ve hizmet borçları için bir günlük ceza bile istemesi söz konusu değildir ve olmayacaktır.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı